Lajmet

All news (143)

Object 1 – 12 of 143


Zvicra zgjeron mbështetjen për njerëzit e prekur nga tërmeti në Shqipëri

Swiss humanitarian aid team delivers tents and supplies to the Operational Centre in Lac, Albania, as part of the support mission in the aftermath of the earthquake of 26 November. ©

04.12.2019 — Press release Albania
Misioni humanitar zviceran së bashku me Ambasadën e Zvicrës angazhohet në tre linja veprimi: shqyrtimi i qëndrueshmërisë së banesave të dëmtuara, sigurimi i strehimit dhe furnizimet me material, dhe së fundi, krijimi i një mbështetjeje financiare pilot për shtëpitë më të dëmtuara


Zvicra dërgon ekip ekspertësh në Shqipëri për të asistuar në përpjekjet pas tërmetit

Swiss engineer team assists the evaluation of a hotel building damaged by the earthquake near Durrës, Albania, 27 November 2019. ©

28.11.2019 — Press release Albania
Si përgjigje ndaj tërmetit shkatërrues dhe me kërkesë të qeverisë shqiptare një ekip ekspertësh nga Departamenti i Ndihmës Humanitare të Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) ka arritur në Shqipëri. Zvicra e jep këtë mbështetje si zgjerim të assistencës thelbësore për reformat dhe procesin tranzitor të Shqipërisë


Krijimi i vendeve të punës vazhdon përmes zhvillimit të agrobizneseve

Swiss Ambassador Adrian Maître (right) meeting agribusiness representatives during field visit in Lushnje, 19.06.2019. ©

23.06.2019 — Article Albania
Duke asistuar rritjen e sektorit privat mund të krijohen më shumë vende pune – kjo është përvoja e projektit me financim zviceran RisiAlbania. Gjatë një vizite në terren në Lushnje Ambasadori zviceran Adrian Maître theksoi se asistenca teknike mund të rezultojë në më shumë vende pune nëse punon ngushtë me agrobizneset

Object 1 – 12 of 143

Media (111)

Other news (32)