Angazhimi i Zvicrës nëpër botë

Bashkëpunimi ndërkombëtar zviceran nxitet nga një vizion për një botë pa varfëri dhe në paqe, për zhvillim të qëndrueshëm. Ky mandat zbatohet nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, Sekretariati i Shtetit për Çështje Ekonomike dhe Divizioni për Sigurinë Njerëzore pranë Departamentit Federal për Punët e Jashtme. Zvicra ka përcaktuar 11.11 miliardë CHF për bashkëpunimin ndërkombëtar për periudhën 2017-2020.